Gert van Reenen

Een krachtig schilderij te koop van Gert van Reenen

De als schilder herboren Gert van Reenen heeft zich ontplooid tot kleurrijk kunstenaar. Gert is een autodidact en dat is te zien aan zijn unieke expressieve stijl. Zijn werken knallen de ruimte binnen en zijn in beweging. Gert was een succesvol kunstenaar uit Amersfoort. Gert overleed 21 december 2018 op 83-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Heldere warme kleuren

Zijn lyrisch abstracte doeken zijn zeer uitgesproken van karakter. Heldere en warme kleurstellingen verstillen hier en daar tot haast monochrome werken met lichtgevende contrapunten. Daarmee vindt er in zijn werk een zekere versobering plaats met behoud van kracht en met dynamische kleurbanen in monumentale composities. Grote bewegingen worden in spanning gebracht met richtingen, lijnelementen en verfijnde details. Zijn materiaalbehandeling en textuur blijven robuust en expressief. Hij schildert op groot formaat.

Energie en levenslust

Het krachtige palet van Gert is helder en fris en weerspiegelt de klank en kleur van zijn werkreizen naar Griekenland, Mexico, Bonaire, de Franse Provence en het Spaanse Marbella. Hierdoor stralen zijn doeken energie en levenslust uit die de kijker verwarmt en begeestert. Zijn aanstekelijke ‘joie de vivre’ spat van zijn werk.

Voor meer informatie over de waarde van zijn schilderijen kunt u een kijkje nemen op de website van IQ-kunstuitleen

Interesse? het makkelijkst is als u me een email stuurt: email. U kunt het schilderij bekijken in Nijmegen op afspraak.

Schilderij "Ballonvaart" in zeer groot formaat: 140 X 140 cm, geschilderd met acrylverf en epoxy op linnen.

Afkomstig uit overheidsbezit. Gemaakt in 2009. In zeer goede conditie. Prijs € 1.975,=

 

gert van reenen  

 

Gert van Reenen Gert van Reenen