Wouter Wolter Janssen (1949 -)

Peter Motz (1934-2003) schilderij te koop

De Schilder Wouter Janssen

Vanaf zijn vroege jeugd was Wouter Janssen gepassioneerd over schilderen en tekenen. Op de kunstacademie scoorde hij een 10 (van maximaal 10 punten) voor zijn tekenwerk. Ook tekende hij de examinator's portret waarmee hij wederom de hoogste waardering ontving. Zijn liefde voor de kunst groeide door in de latere jaren. Reeds op zijn achttiende jaar besloot Wouter dat zijn leven zou worden gewijd aan de kunst.

Gedurende zijn studie aan de kunstacademie werkte Wouter tevens in een restauratie-atelier. Hierdoor ontdekte hij de geheimen en de schildertechniek van de oude meesters.

Wouter verdiepte zich in de kunstgeschiedenis en in de diverse kunststromingen. Op een later moment, tijdens zijn werk als restaurateur, bleek die opgedane kennis zeer waardevol te zijn.
Zijn levenslijn liep synchroon met de historie van het schilderen. Op zijn 16e levensjaar was hij gefascineerd door de schilderijen uit de 15e en 16e eeuw en zijn eerste schilderij was een copie van Madonna door El Greco.
Daarna bestudeerde hij de schildertechniek van zijn favoriete schilder Rembrandt van Rijn gedurende 10 jaar. Hij wilde het misterie ontrafelen van de grote meester. Alle verf werd door hem zelf handgemaakt in een stenen vijzel, om het best mogelijke historisch verantwoorde effect te benaderen.
Gedurende de daarop volgende periode bestudeerde hij de techniek van de schilders uit de romantische school, bijvoorbeeld B.C. Koekkoek en A. Schelfhout. Hij was gefascineerd door de Hollandse luchten en de doorschijnendheid van het natuurijs op de typisch Hollandse landschappen. Het hier aangeboden schilderij is een fraai voorbeeld uit deze tweede periode uit circa 1980.
Na het zien van een documentaire over het leven van Vincent van Gogh, vroeg hij zich af hoe het zou zijn om een schilderij te schilderen in vrije stijl. Aanvankelijk werkte het niet bij hem, maar na het drinken van een halve liter gin, ging het vrije schilderen als vanzelf.
Zijn gezichtsvermogen en zijn geduld namen in de loop der tijd geleidelijk af en daarom besloot hij zich te gaan richten op modern werk. Heldere, lichte en kleurrijke schilderijen zijn het resultaat.

Zijn eerste solo-expositie was op de Rodeo Drive in Beverly Hills.

Te Koop

Dit schilderij is geschilderd in olieverf op canvas.
Het formaat is 48 X 69 cm
Inclusief lijst 71 X 92 cm
Het schilderij verkeert in een goede conditie. Het heeft jaren lang in de directiekamer van een RABO bank gehangen.

Prijs € 4.950,=

Interesse?

Neem dan contact met me op per eMail:

Olieverf schilderij kunstenaar Peter Motz Rotterdam